20 lipca gościliśmy Zespół REDLIN w Rejowcu Fabrycznym na imprezie pn. Festyn Lipcowy - Dni Rejowca Fabrycznego.  Koncert - rewelacja! Doskonałe wykonanie, świetny repertuar, moc energii, doskonały kontakt z publicznością... A po koncercie powtarzające się wciąż pytanie: skąd wzięliście ten zespół??? Polecam REDLIN wszystkim, którzy lubią organizować dobre koncerty :)
Anna Łopaciuk
Miejski Ośrodek Kultury "Dworek"
w Rejowcu Fabryczn
"Już po raz kolejny 16 lipca 2016 roku w Radawie odbył się koncert z cyklu "Wieczór Folkowy". W fantastyczną folkową podróż porwały publiczność zespoły Karczmarze i Redlin. Jak sie okazało koncerty były strzałem w dziesiątkę, dostarczyły one całej publiczności sporą dawkę pozytywnej energii oraz stworzyły niesamowity klimat. Interesujący progrma sprawił że do Radawy przyjechały nie tylko liczne grupy przyjaciół ale całe rodziny. Skoczne melodie sprawiły że nie można było usiedzieć na miejscu. Dzieki pełnym ekspresji koncertom wszysyc mogli zaomnieć o swoich kłopotach i dobrze się bawić."

16.07.2016 - http://wiazownica.com

 

" "Do przodu", "Remiza", "Welewetka", Weź zakochaj się", "Sarna-Maryna" to tylko niektóre z przebojów Zespołu REDLIN. Żywiołowością i pozytywną energią jaką zespoł przekazywał ze sceny porwał publiczność. Wspaniałe show, świetna zabawa, dawka folk-rocka w najlepszym wydaniu, tak pokrótce można scharakteryzować gwiazdę wieczoru - Zespół REDLIN"

24.07.2016 - http://gok.chelmiec.pl

 

" Plenerowy koncert zespołu REDLIN w Libiążu podczas Festiwalu Młodych, organizowanego w ramach ŚDM był jak sądzę fantastycznym przeżyciem dla naszych mieszkańców oraz młodych pielgrzymów z Francji oraz Włoch, których gościlismy w naszej gminie. Żwyiołowość, wilość instrumentów a nade wszystko charyzma frontmana ujęła wszystkich uczestników. Jeszcze następnego dnia słyszelismy komentarzy naszych mieszkańców, którzy wymieniali się wrażeniami w sklepie na zakupach "... nogi same rwały się do tanca..." to najczesciej powtarzane słowa. Dziaekujemy bardzo za "kawał" świetnej muzyki i doskonałej zabawy dla wszystkich grup wiekowych, które gościlismy na naszej imprezie ."

27.07.2016 - Bożena Kikla - kierownik działu merytorycznego LCK w Libiążu

 

" Serdecznie dziękujemy za udział  w imprezie, która odbyła się 6 sierpnia 2016 r. w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Zespół REDLIN okazał się doskonałym partnerem do współpracy, dzieki profesjonalnemu podejściu zarówno w fazie przygotowań, jak i w dniu eventu.  Koncert zespołu był punktem kulminacyjnym pikniku pracowniczego dla około 450 osób i był nie lada atrakcją dla pracowników naszego klienta. Dzieki doskonałem brzmieniu utworów, profesjonalnie dobranemu repertuarowi oraz przede wszystkim ogromnym pokładom pozytywnej energii członków zespołu - uczestnicy bawili się doskonale. Jeszcze raz dziekujemy za udział w imprezie i mamy nadzieję, że jeszcze nie raz uda nam się podjąć współpracę"

06.08.2016 - AnQa Sp. Jawna E.Kowalska, D. Szczepańska

 

 " Jeśli można powiedzieć, że świat przyrody, dobra energia publiczności, zapał i entuzjazm uczestników zabawy sprzyjają jakiemuś wydarzeniu – to tak było w Swarzędzu tym razem! Józefinki 2015 podobały się mieszkańcom naszej gminy – interesujący program oraz piękna pogoda spowodowały rekordową frekwencję. Hasło „Swarzędz. Dobrze trafiłeś” potwierdziło się ponownie podczas swarzędzkiego „długiego weekendu majowego”.
Jak zatem bawiliśmy się 1 maja? Wyśmienicie i znakomicie bowiem pełen ekspresji koncert dał Zespół Redlin, który rozbawił wszystkich do granic możliwości, przekazując sporą dawkę pozytywnej energii. Folk-rockowa grupa zagrała takie piosenki jak: „Uwierz w dobro”, „Hej Bystra woda”, „Kalinka”, „Czardasz”, „Jeszcze Jeden Dzień”. Publiczność reagowała bardzo entuzjastycznie bawiąc się i tańcząc pod sceną w rytm wybrzmiewanych utworów.  Oprócz energicznych utworów usłyszeliśmy również „Kołysankę” – piękną i bardzo poetycką piosenkę.  Z żalem kończyliśmy wspólne biesiadowanie. Dziękujemy zespołowi za wspólnie spędzone muzyczne chwile. "

01.05.2015 - GOK  w Swarzędzu

          

14 czerwca 2015r. na Festiwalu Sztuki Lokalnej i Kulinariów „Biłgorajska Nuta” w Gromadzie k. Biłgoraja mieliśmy ogromnąprzyjemnośćgościćrewelacyjny Zespół. REDLIN podbił serca wszystkich. Niekwestionowana gwiazda festiwalu.

        Muzyka to ich żywioł, a sątak energetyczni, że od początku nawiązująi cały czas utrzymujądoskonały kontakt z publicznością, dzieląc sięprzyjemnościąjakąsprawia im muzyka.                 Cudowni, roztańczeni muzycy i charyzmatyczny, hipnotyzujący głosem i osobowościąwokalista kreująna scenie muzyczno – taneczne folkowo - rockowe show, które ujmuje publiczność i pozostawia niezatarte przeżycia muzyczne. Całości dopełnia naturalny wdzięk i niewymuszona kultura osobista muzyków.

14.06.2015 Celina Skromak - dyrektor GOK w Biłgoraju

 

 

"Pozostaję pod ogromnym wrażeniem i zachwytem pieknego koncertu jakimiałam okazję wysłuchać i zobaczyć u nas w Iwiniczu-Zdroju. Koncert pełen ekspresji, na żywo, bez ściemy, różnorodność instrumentów barw, brzmień,  muzyki a do tego  kontakt z publicznością poparty wielkim kunsztem wokalnym i muzycznym na długo zapada w pamięć. Uwielbiam ludzi z pasją a ten zespół taki jest "cały muzyką " teraz czekam na kolejny koncert.
Mogę stwierdzić już tylko  jedno żaden koncert prezentowany  na youtube, nie oddaje tego co niesie ze sobą prawdziwy koncert na żywo.
Życzę Wam niegasnącej energii muzycznej i życiowej mnóstwa sukcesów ikoncertów."

03.05.2015 Dorota Świstak - dyrektor GOK w Iwoniczu - Zdroju

 

" 20 lipca gościliśmy Zespół REDLIN w Rejowcu Fabrycznym na imprezie pt. Festyn Lipcowy - Dni Rejowca Fabrycznego. Koncert - REWELACJA ! Doskonałe wykonanie, świetny repertuar, moc energii, doskonały kontakt z publicznością... A po koncercie powtarzające się wciąż pytanie : skąd wzięliście ten zespół ??? POlecam REDLIN wszystkim, którzy lubią organizować dobre koncerty :-)"

20.07.2014 Anna Łopaciuk - dyrektor MOK w Rejowcy Fabrycznym

 

PO pierwsze ""Po pierwsze: wdzięk i bezpretensjonalność

Po drugie: pełen profesjonalizm

Po trzecie: wielkie poczucie humoru

To krótki przepis na udaną imprezę. A takąw 100% gwaranturj REDLIN! Bez względu na okoliczności porywają muzyką, rozczulają aranżacjami i zniewalają energią płynącą ze sceny! Chcecie dać się porwać w fantastyczną folkową podróż po świecie? ZAPROŚCIE REDLIN!!!

Polecają gorąco : Porwani, Rozczulenie i Zniewoleni z Frysztaka " - Dni Ziemi Frysztackiej 2014

05.07.2014 Agata Skiba GOK we Frysztaku

 

  "Gwaizdą"""Gwaiż"Gwiazdą tegorocznego "II Festiwalu Miodu i Chleba" w Kamieńczyku był zespół
REDLIN. Niesamowity energetyczny koncert, świetny kontakt muzyków z
publicznością oraz prawdziwe folkowe show na scenie było znakomitym
zakończeniem imprezy. Była to już druga wizyta zespołu w naszym regionie i
mamy nadzieję, że nie ostatnia! Dziękujemy za niesamowity folk świata!"


Pozdrawiam,
Małgorzata Wyszyńska
Wyszkowski Ośrodek Kultury "Hutnik"
"Gwiazdą tegorocznego "II Festiwalu Miodu i Chleba" w Kamieńczyku był zespół REDLIN. Niesamowity energetyczny koncert, świetny kontakt muzyków z publicznością oraz prawdziwe folkowe show na scenie było znakomitym zakończeniem imprezy. Była to już druga wizyta zespołu w naszym regionie imamy nadzieję, że nie ostatnia! Dziękujemy za niesamowity folk świata!"
 

04.07.2013 Małgorzata Wyszyńska Wyszkowski Ośrodek Kultury "Hutnik"

 

 

 

     
“Każdy z nich jest inny ale wchodząc na scenę stają się jednością tworząc niesamowity team. Ten głos, instrumenty, rytmy a przede wszystkim niepowtarzalny repertuar sprawiają że niebo równa się z ziemią. Pełen profesjonalizm i 100 % zaangażowania to właśnie cechy zespołu Redlin. Mają charyzmę, power i moc.  Grają tak że nie będziesz chciał aby przestali...
Dzięki
 
 
03.08.2013 Racibórz Katarzyna Teodorowicz Inkubator Ekonomii Społecznej Subregionu Zachodniego
 

  

    "Jesteśmy po II edycji Dni Jakubowych w Krzepicach, mamy więc pewne porównanie do ubiegłego roku, do występów, artystów, wystawców i ogólnie całokształtu imprezy.
Nasza opinia (Dyrekcji i Pracowników Gminnego Ośrodka Kultury w Krzepicach jako Organizatorów) o występie Waszego zespołu REDLIN - waszego stylu, zachowania na scenie, jakości muzycznej występu, kontaktu z publicznością jest bardzo pozytywna!!! :)
Na potwierdzenie naszego zdania nie trzeba było długo czekać, opinie mieszkańców i osób uczestniczących w koncercie Dni Jakubowych, które do nas docierają z dnia na dzień mówią same za siebie. Ludzie byli zachwyceni wyszukanym repertuarem, atmosferą, odpowiednim komentarzem i przede wszystkim muzyką, przy której "mogli się dobrze bawić". A świadczy o tym fakt, że utożsamiają Zespół REDLIN z Dniami Jakubowymi i wymieniają go najczęściej wspominając te dni.
Jesteśmy zadowoleni, że to właśnie Wasz zespół był Gwiazdą Dni Jakubowych. :)
 
Życzymy Wam zapału do dalszej pracy i powodzenia na niwie artystycznej!!!
Dziękujemy, że Zespół REDLIN był obecny razem z nami na Dniach Jakubowych i stworzył niezapomnianą atmosferę!!!
 
Pozdrawiamy,
Dyrekcja i Pracownicy Gminnego Ośrodka Kultury w Krzepicach"

 

  

 

 

 

Emanująca od niego radość z grania udzieliła się również początkowo zawstydzonej widowni, która dziś wspomina ten koncert jako jedno z najważniejszych wydarzeń tegorocznego święta miasta."        28.07.2013 - Krzepice   "Występ zespołu Redlin był wymarzonym zakończeniem Dni Miasteczka Śląskiego 2013. Połączenie swojskiego folku z rockową energią zaowocowało fenomenalnym koncertem, który był tematem rozmów uczestników jeszcze w wiele dni po jego zakończeniu. Jednak o sukcesie nie zadecydowała wyłącznie muzyka, ale również świetny kontakt zespołu z publicznością.

07.07.2013 Patryk Tomiczek - Dyrektor Miejskiego Ośrodek Kultury w Miasteczku Śl.

 

     " W moim przekonaniu koncert Zespołu Redlin, który odbył się 20 lipca na lubawskim rynku  w ramach święta naszego miasta był jednym z jaśniejszych punktów naszej imprezy i tylko szacunek do pozostałych wykonawców powstrzymuje by napisać - najjaśniejszym :)
Wspaniale skomponowane i wykonane aranżacje największych przebojów nie tylko polskiej muzyki ludowej ale także bałkańskiej czy rosyjskiej bez wątpienia przypadły do gustu licznie zgromadzonej na lubawskim rynku publiczności.
Wspaniały koncert na długo będzie pamiętany nie tylko przez lubawską publiczność ale także przez nas - organizatorów.
Z całą odpowiedzialnością każdemu polecam Zespół "Redlin" jako gwarancję nie tylko wyśmienitej zabawy ale także jako zespół nadający charakter każdej imprezie."

                                       20.07.2013  Piotr Marciniak - Gminny Ośrodek Kultury w Lubawce

"   Energetyczny zastrzyk folku w rockowym wydaniu - tego szukaliśmy!
REDLIN to nie tylko fantastyczne aranżacje, to przede wszystkim wspaniali ludzie, którzy zarażają swoim muzycznym bzikiem.
     Wystąpili w Łebie pierwszy raz i już za nimi tęsknimy"

                    03.07.2013 Agnieszka Pałac - Asystent Burmistrza Miasta Łeby ds. promocji    

 

" W imieniu organizatorów XI Podgórzańskiego Jarmarku Artystów Rękodzielników organizowanego w Ciężkowicach pragnę serdecznie podziękować za wspaniały koncert. Niezwykła energia, która poraziła niemal natychmiast ciężkowicką publiczność utrzymywała się w powietrzu jeszcze długo po zakończeniu koncertu. Wspoaniałe połączenie muzycznych klimatów sprawiło, że koncert zespolił pokolenia starszych i młodszych odbiorców. Serdecznie dziękujemy i mam nadzieję do zobaczenia.

08.07.2012 Marek Zwolenik - dyrektor Centrum Kultury i Promocji Gminy Ciężkowice


            " Ten koncert wzbudził ogromne wrażenie. Połączenie nurtu muzyki folkowej z dźwiękami rockowymi dały niesamowity efekt. Nie zabrakło profesjonalnej aranzacji świetlnej i elementów pirotechnicznych, co potęgowało emocje i wprowadzało szczególnie koncertowy nastrój. Muzycy dali z siebie wszystko - grali na wielu instrumentach, tańczyli, skakali - ta atmosfera udzieliła się także publiczności. Trudno bowiem było ustać w miejscu - nogi same rwały się do tańca. Z pewnością ten koncert nalezy zaliczyć do wybitnych, który na długo pozostanie w naszej pamięci."

28.05.2012 Portal Gminy Damnica

 

      " W dniu 23 czerwca 2012r. w Dolsku odbył się koncert zespołu REDLIN w ramach obchodów Dni Ziemi Dolskiej "Wianki 2012". Żałujemy, że w/w artyści nie byli przez nas wymienieni jako gwiazda wieczoru, ponieważ planowaną gwiazdę po prostu przyćmili. Żywiołowość, charyzma wokalisty, przepiękne brzmienie instrumentów, kontakt z publicznością, profesjonalizm, trafiony repertuar to znak firmowy zespołu REDLIN! W imieniu publiczności i organizatorów serdecznie dziękujemy za koncert i z całą odpowiedzialnością POLECAMY!!!"                                                                                                    grał min. Rudi Schuberth & Wały Jagiellońskie                                                                                    

Witold Opielewicz - Kierownik MGOSIR w Dolsku

 

„Na scenie zamieniają się w istny gejzer energii”

Michał Olszański TVP2 „Pytanie na śniadanie” 24.01.2006


"Choć grali obok „Gipsy Kings”, bisom nie było końca"

Organizatorzy Międzynarodowy Festiwal Folkloru Strzegom 12 sierpnia 2007


  "3 dni muzyki na scenie, ale to Redlin był niekwestionowaną gwiazdą. Oczarowali wszystkich swoim wizerunkiem scenicznym. Ich koncert to dynamika, ekspresja i wielka kultura muzyczna. Znakomici instrumentaliści i wokaliści"
grali m.in. Lou Bega, Andrzej "Piasek" Piaseczny, Golden Life

Ewa Matecka - Dyrektor Ostrowskiego Centrum Kultury - majOSTaszki 2010


   "Prawdziwą gwiazdą sobotniego dnia na Piaskowej Górze była występująca przed Bad Boys Blue rewelacyjna folkowa grupa REDLIN. Perfekcyjni muzycznie, doskonale przygotowani wokalnie, porwali publiczność żywiołową muzyką. Folk połączony z mocnym rockowym graniem rozgrzał publiczność niczym herbata góralska.”

Portal kulturalno-turystyczny „Lubię Wałbrzych” Dni Wałbrzycha 09.09.2006


„IV Kościerski Festiwal Folkowy rozpoczął rewelacyjnym występem zespół REDLIN”

Prezes Kaszubskiego Instytutu Rozwoju - Katarzyna Knopik 05.08.2011


Zespół REDLIN wystapił jako support Kasi Kowalskiej, ale rozgrzał publiczność nie mniej niż gwiazda wieczoru. 

Dziennik Południowo-Wschodniej Polski „Super Nowości” Dni Tarnobrzega 04.09.2010


   „Jeszcze raz pragniemy- RADIO PIN 102 FM i ja osobiście serdecznie podziękować za wspaniały koncert muzyki fokowej, jaki zaprezentował Wasz zespół na imprezie After Office w Sali BrowArmii w Warszawie. Bardzo wysoki poziom wykonania, doskonale wybrany i dopracowany   w najdrobniejszych szczegółach repertuar sprawił, że obecność REDLINA nadała blasku naszej imprezie. Z przyjemnością zawiadamiam też, że otrzymaliśmy wiele telefonów i maili od uczestników imprezy, niezmiernie pozytywnie oceniających Wasz występ. W nadziei , że Wasza obecność uświetni wiele spotkań After Office - łączę wyrazy serdecznej sympatii, szacunku          i podziwu” pozdrawiam 

Hanna Woyslaw After Office Project Manager Warszawa 15.03.20006


   "...na scenę wszedł zespół "REDLIN" grający folka z najróżniejszych zakątków świata.
Rynek zaczął się zapełniać coraz obficiej, a widowiskowy i naładowany ekspresją występ zespołu ściągał kolejnych słuchaczy z całej okolicy.
Ludzie wyglądali z prawie wszystkich okien wsłuchując się w niesamowite muzyczne klimaty płynące ze sceny."

portal informacyjny "Kocie Góry" 19.09.2010 Trzebnica "Święto Sadów"


   "OGIEŃ NA SCENIE ,NIESAMOWITE SHOW, WIDAĆ ŻE ŻYJĄ MUZYKĄ.PRAWDOPODOBNIE NAJLEPSZA GRUPA FOLKOWA W POLSCE"

Zbigniew Podleśny - Naczelnik Wydziału Kultury - Wodzisław Śl. Noc Świętojańska 23.06.2008


   "Gwiazdą niedzielnego wieczoru był Zespół Redlin, który dał fantastyczny
i żywiołowy koncert. Silny i mocny głos wokalisty, profesjonalizm występujących muzyków
i repertuar obejmujący przeboje muzyki folkowej z różnych zakątków świata w ekspresyjnych
i ciekawych aranżacjach, rozgrzały annopolską publiczność."

Dni Annopola 24 lipca 2011 portal internetowy gminy Annopol


   "REDLIN! W zasadzie to wszystko wyjaśnia – przynajmniej w Hrubieszowie, gdzie swój koncert zespół miał w czerwcu tego roku. Dla tych co się zastanawiają czy warto przeżyć spotkanie             z Redlinem - WARTO!!!  Dlatego, że: - chłopaki proponują rewelacyjną muzykę folkowo - rockową z różnych stron świata , a jednocześnie  świetne wstawki skrzypiec - to właśnie przepis na super zabawę i przeżycia nie zapomniane przez lata. Dom Kultury zapraszał zespół 2 razy i na pewno spotkamy się jeszcze, bo takie chwile warto powtarzać. Pozdrawiamy    z Hrubieszowa."

Magdalena Bień HDK.19.06.2011 Hrubieszów


   "Jak co roku, w mrzeżyńskim porcie rybackim zgromadzili się licznie turyści wypoczywający       w tym nadmorskim kurorcie, by wziąć udział w ceremonii wręczenia Błękitnej Flagi dla kąpieliska w Mrzeżynie. W części muzycznej wystąpił m.in. zespół REDLIN. Słowo "wystąpił" nie jest w tym przypadku najlepszym stwierdzeniem. Bardziej pasują tutaj określenia w stylu: wybuchnął harmonią głosów i dźwięków, rozpalił i porwał publiczność czy rozszalał się jak tornado na scenie.  Zgromadzona publiczność miała okazję uczestniczyć
w niepowtarzalnym folk-rockowym koncercie, który na długo pozostanie w jej pamięci. Znakomity kontakt z publiką, profesjonalizm wokalno-muzyczny, ciekawie dobrany repertuar to cechy zespołu, które gwarantują mu długi żywot na polskich i zagranicznych scenach oraz, co jest nieczęste w przypadku koncertów muzycznych, powroty w te same miejsca po raz kolejny i kolejny. Pozdrawiamy REDLIN i mówimy DO ZOBACZENIA." 

Krzysztof Kubacki - Referat Promocji UM Trzebiatów


   Panowie! Koncert pierwsza klasa! Fantastyczna podróż w muzyczne światy! Dziękujemy!
Pozdrawiam

Marcin Medziński
spec. d/s organizacji imprez i kontaktów zagranicznych
Centrum Kultury i Spotkań Europejskich Białogard, 12.06.2011


   "Wreszcie na scenie wystąpiła gwiazda wieczoru zespół REDLIN z Jastrzębia-Zdroju. Pokazali prawdziwy folkowy show zagrany w formie pop-rockowej. Była to podróż po całym w świecie ilustrowana muzyką ze wszystkich kontynentów. Rosja, Ukraina, Węgry, Włochy, Hiszpania, Irlandia, Anglia, USA, kraje bałkańskie, Czechy, Polska (Kaszubi i Górale)... Inspirację do swych utworów Redlin znajduje wszędzie i publiczność przy ich muzyce bawiła się wspaniale."

18 czerwca 2011 Bliżyn TSK24.pl - portal internetowy gminy Bliżyn


   "Zespół Redlin niczym wulkan wybuchł na naszych oczach mocnym folkowo-rokowym brzmieniem na zakończenie I Międzynarodowego Festiwalu Folklorystycznego w Opocznie. Po tygodniowych festiwalowych zmaganiach był najlepszym dopełnieniem tego wydarzenia. Energia i żywiołowość płynące ze sceny wzbudziły ogromny entuzjazm wśród publiczności, która oderwana
z foteli już na nich nie zasiadła."

Agata Andrzejewska/MDK w Opocznie/
Organizator I Międzynarodowego Festiwalu Folklorystycznego 03.07.2011


   "W minioną sobotę, 14 sierpnia br., zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią wystąpił dla puckiej publiczności niezwykle energetyczny i żywiołowy REDLIN. Sympatyczny sekstet od razu nawiązał cudowny kontakt z publicznością
i porwał swoimi rytmami zgromadzonych. Uśmiechy, gorące brawa oraz optymistyczna atmosfera koncertu zaświadczają o tym, że koncert był niezwykle udany i stanowił miłą, wakacyjną rozrywkę dla Pucczan oraz odwiedzających miasto turystów.
Mamy nadzieję, że fantastyczna i niezwykle żywiołowa grupa pasjonatów muzyki jeszcze nieraz zagości u nas w Pucku. "

Portal Urzędu Miejskiego Miasta Puck 14.08.2010


   "Niespodzianką muzyczną Święta Pieczonego Kurczaka był w Deszcznie Zespół REDLIN. Tak mocnych a zarazem przyjemnych brzmień nasza scena jeszcze nie gościła. Folkowe rytmy znanych wszystkim utworów pobudziły publiczność do wspólnej zabawy.
Charyzmatyczny wokalista, dobry warsztat muzyczny i klimat, który zespół stworzył na scenie pozytywnie zaskoczyły organizatorów.”

Katarzyna Szczepańska Kierownik referatu promocji , kultury, turystyki i sportu Urząd Gminy Deszczno 29.08.2010


   "Zespół Redlin wystąpił w Wilamowicach w dniu 02.05.2010. Swoim profesjonalnym występem oraz zaangażowaniem porwał publiczność do wspólnej zabawy. Zespół wykonuje muzykę całego świata. W ich utworach mogliśmy się doszukać muzyki celtyckiej, węgierskiej, rosyjskiej, żydowskiej
z wykorzystaniem skali arabskiej. Zespół cechuje niezwykła żywiołowość podczas swoich występów.
Mimo, że prezentuje tak zróżnicowany repertuar, to każdy utwór wykonany jest we własnym niepowtarzalnym stylu. Z całą pewnością możemy polecić ten zespół na różnego rodzaju imprezy."

DYREKTOR Miejsko - Gminnego Ośrodka Kultury mgr Aleksander Nowak 02.05.2010 Wilamowice


   "Noc Świętojańska w tym roku nie tylko przez rozpalone ogniska była dorocznym świętem ognia.
Także na scenie i w głośnikach, a przede wszystkim pod sceną było bardzo gorąco podczas występu folkowej kapeli z Jastrzębia. Zespół Redlin pokazał się nam z najlepszej strony.
I to nie tylko pod względem artystycznym, najpierw podrywając publiczność zgromadzoną na breńskim amfiteatrze z siedzeń, a potem energią niemal zwalając ją z nóg ale też organizacyjnym. Współpraca na profesjonalnym poziomie, bardzo udana. Kontakt wart ponownego wykorzystania."

Antonina Szydłowska Brenna 26.o6.2010 Noc Świętojańska


   „Znany już nam dobrze zespół Redlin kolejny raz nie zawiódł, dając fantastyczny i żywiołowy koncert zorganizowany w ramach Morskiej Pielgrzymki Rybaków. Entuzjazm i energia bijące ze sceny porywają
i zachwycają wszystkich, którzy choć raz mieli przyjemność uczestniczyć
w widowisku REDLINA. Liczymy, że utalentowana szóstka muzyków jeszcze nieraz gościć będzie w Pucku.”

Portal Miejski www.miasto.puck.pl 25.06.2011


   "Bieszczady, legendarna kraina w Karpatach, według legendy kojarzy się
z Biesami (złymi diabełkami) i Czadami (dobrymi diabełkami). Gdy udało się dopiąć wszystkie warunki występu zespołu Redlin, po wysłuchaniu płytki otrzymanej od zespołu, cieszyłem się, że to jest ten zespół, który zrobi dobrą robotę na Festiwalu Kultur Karpackich w Lesku. Zespół obiecał dać "czadu". Przyjechali i "dali takiego czadu", że Lesko długo będzie pamiętać Ich występ. Jako organizator lub współorganizator wielu imprez po raz pierwszy zobaczyłem tak fenomenalny koncert. Po prostu Rewelacja. Polska jest bogata, mając tak znakomitych artystów. Podziw i gratulacje od wszystkich, którzy byli na koncercie. To są opinie wielu mieszkańców i turystów. Bieszczady dziękują!!!!!!"

Jacek Łeszega Bieszczadzkie Centrum Informacji Turystycznej w Lesku 24.07.2010r


   "Chciałabym bardzo podziękować za koncert zespołu Redlin, który odbył się w Helu 10 lipca 2010 r.
Jesteście prawdziwą gwiazdą estrady, która ma wspaniały kontakt
z publicznością i potrafi zabawić wszystkich, którzy uczestniczą w koncercie.
Muzyka, którą gracie (z całego świata),widać, że przynosi Wam i publiczności wiele radości i satysfakcji. Jeszcze raz dziękuję za wspaniały występ. Nie mówię do widzenia lecz do zobaczenia."

Pozdrawiam
Barbara Tabor - Promocja Miasta Helu 10 lipca 2010


   „W ostatni weekend sierpnia na zakończenie IV Pikniku Organizacji Pozarządowych o godz. 20 tej wystąpiła gwiazda wieczoru grupa folkowe REDLIN. Był to już drugi występ zespołu w Oświęcimiu. Silny i mocny głos wokalisty, profesjonalizm występujących muzyków i repertuar obejmujący przeboje muzyki folkowej z różnych zakątków świata w ekspresyjnych i ciekawych aranżacjach rozgrzał oświęcimską publiczność. Koncert grupy REDLIN pozostanie na długo w pamięci widzów. Mamy nadzieję, że jeszcze nie raz REDLIN odwiedzi nasz powiat i będzie bawił nas swoją muzyką.”

Starostwo Powiatowe w Oświęcimiu, organizator IV Pikniku Organizacji Pozarządowych, 28.08.2009


   „Folkowa podróż dookoła świata” – taki tytuł nosił koncert zespołu REDLIN, który wystąpił w „Sokolni” w niedzielę 19.04. Ta 6 osobowa grupa uchodzi za jeden z najlepszych polskich zespołów folkowych. Gra i śpiewa niezwykle dynamicznie, żywiołowo, z wykorzystaniem urozmaiconego instrumentarium
i co najważniejsze – w 100% na żywo, bez żadnych elektronicznych sztuczek.(…) Redlin zaprezentował w Imielinie profesjonalizm najwyższej klasy, każdy
z artystów jest naprawdę mistrzem w swoim fachu. Słuchaliśmy przeróżnych utworów: od szlagierów typu Kalinka czy Sokoły po Skrzypka na dachu, Czardasza Montiego i brawurowo , a’la Pavarotti wykonane O sole Mio. Artyści po raz kolejny dali z siebie wszystko…

NASZ PORTAL – IMIELIN, 19.04.2009


   „Witam i pięknie dziękuję, w imieniu uczestników Nocy Świętojańskiej
w Kiernozi, za wspaniały koncert. Mimo deszczowej pogody Zespół REDLIN do tańca pociągnął tak wiele osób, że na przygotowanej tuż pod estradą podłodze zabrakło miejsca, tańczono na trawie. Folkowe Rytmy świata oklaskiwane
i bisowane były wielokrotnie. Dynamiczna i radosna grupa, przepiękny wokal, jeszcze piękniejsza muzyka. Myślę, że ponownie spotkamy się w Kiernozi.”
Pozdrawiam

Bożena Olczak - Dyrektor GOK W Kiernozi po Nocy Świętojańskiej 23.06.2009


   „Wszyscy, którzy byli gośćmi weselnymi podczas imprezy Wesele Kurpiowskie – Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny w Kadzidle na Kurpiach zostali „zmuszeni” do tańca przez energetyczne granie zespołu REDLIN, który to był gwiazdą sobotniego wieczoru. Pełen profesjonalizm, perfekcja techniczna w graniu i w wokalu ale przede wszystkim kontakt jaki zespół nawiązuje z publicznością. Żywioł na scenie, żywioł pod sceną. Było weselnie, ale niestety krótko – z Redlinem zawsze jest za krótko! Od tego koncertu na ulicach Kadzidła co chwila rozbrzmiewają dzwonki z telefonów komórkowych z „redlinowskim” Czardaszem lub Katiuszą. Kurpie dziękują za niepowtarzalny koncert !!!

Paweł Łaszczych – Dyrektor Międzynarodowego Festiwalu Folklorystycznego w Kadzidle 20.06.2010


   „W czasie koncertu REDLIN porywa wręcz publiczność w pełną magii
i różnorodności podróż po świecie. Muzyka zespołu to połączenie rytmów celtyckich , góralskich, amerykańskich, rosyjskich (…) z mocnym brzmienie. Redlin na scenie to wulkan muzycznej energii w żywym folk-rockowym brzmieniu parafrazując popularne powiedzenie… zobaczyć (usłyszeć) Redlin
i umrzeć…”

Pokoncertowe refleksje z Radzionkowe. Referat Kultury i Promocji UM 14.06.2008


   „Jednakże rewelacją festynu był koncert folkowo rockowej grupy „REDLIN” z Jastrzębia Zdroju (…). Energiczne i mocne brzmienie zespołu silny i czysty głos wokalisty rozgrzał publiczność do białości. Przy tak gorących rytmach strzelczanie żywo ruszyli do tańca.” 

Grzegorz Graliński Strzelecki Ośrodek Kultury 01.05.2009